Friday, 30 December 2011

Intermission

Assalamualaikum wbt


Dikala sedang kecut perut, menelaah secara intensif serta menjadi kawan kepada kopi (lalu menganaktirikan teh), sempat juga aku tengok gambar-gambar yang best utk ditengok di Boston:BigPicture

Yup, 2011 hampir menutup tirai. 2011 merupakan tahun yang banyak sekali eventnya secara worldwide. Tak kurang juga pada diri sendiri. Nak cerita kat sini.. erm.. secomplicated space and time continuum, so basically tak perlu cerita. haha. Alasan.

Baik! voila3 link koleksi gambar-gambar event tahun nih yang aku cilok dari Big Picture (Boston.com). Patut tunjuk benda-benda yang berlaku kat malaysia la kan, tapi media malaysia terlalu sampah dan bias. Selalu mengasingkan apa yang berlaku di luar negara dan tak mau nak kaitkan dengan negara kita. Cerita topic worldwide sekejap jer lepas tuh diikuti dengan info-info berat sebelah.

Click kat gambar utk tengok full album, insyaAllah


The Year in picture : Part 1




The Year in picture: Part 2



The Year in picture : Part 3



I take no credit from the pics that i've shared here. it goes to the photographer of course! ^^

Alhamdulillah.. even it was (and still) a very rough ride during 2011. Full of turbulence, full of suprises, the hope dan despair, the laugh and tears... yet!

Syukur~! Aku masih disini
Syukur~! Aku masih bernafas lagi
Syukur~! Aku masih berdiri
Masih ada kuasa dalam tubuh ini! (copyrighted from Altimet)


Simon 'Adam' Malik


p/s : yosh! masa untuk mengadap journal² pasal batu. oh kenapalah banyak sangat org bijak yang pi cipta tiga lapan jenis rock strength classification..

1 comment:

ctsalwa said...

Bersemangat sungguh en adam. bagus, cerna banyak2 jurnal. Yang estimation of rock mass strength by using GSI(hoek n brown) lg la,fenin2..