Sunday, 4 December 2011

Hello doctor?

Assalamualaikum wbt




Erm.. i have a question to any of my dear readers/passerby who happened to be doctor / medic student.

What will happen if the food that we ate at 7pm on friday, 'exits' from our body system around 5pm on sunday. Please explain it in both normal and abnormal cases. This is for my next post. Thank you.


p/s : baru balik dari hutan simpan dekat tepi pantai, teringat-ingat pengalaman tidur beratapkan bintang dan ditemani ombak pantai. otak haywire atas sebab-sebab tertentu bila pulang ke rumah.



Simon 'Adam' Malik

8 comments:

Anonymous said...

susah nak explain in layman term..mb leh tanya org yg lagi pakar....dr maybe..i'm just medic student..normal la tu, ade je org yg x pass motion smgu tp rasa x sedap sikit la..x smua yg kita makan akan dbuang...

Anonymous said...

itu masih dlm 'julat normal'

nadzwareina said...

kalau budak pharmacy try jwb boleh? ^^
betul mcm anon kat ats ni ckp, tempoh 46 jam tu still normal.. kalau ikut aku blaja dulu normal time utk process digestion complete dlm 24-72 jam..

depend jugak kat food yg dimakan..kalau yg bnyk serat tu cepat keluar..kalau yg bnyk lemak tu lmbat sikit compared to protein & carbohydrate..

harap membantu ^^

PembacaSetia said...

Salam,

Apa jadi pada layout yang hebat haritu?

Asef, saya bukan doktor. ^-^

Simon 'Adam' Malik said...

@anon 1

thx for the info. great help!

Simon 'Adam' Malik said...

@ anon 2

ooo ek? thx for the help doctor!

Simon 'Adam' Malik said...

@raden

bukan budak farmasi lebih pandai dari doc ke? Bonda biasa direct jumpa pharmacist je cari ubat, tak main jumpa² doctor nih. hehe..

thx 4 the info!

Simon 'Adam' Malik said...

@PembacaSetia

err.. sebab layout tidak menggambarkan keadaan penulis sampai suatu ketika.

(i got the feeling that i know who u are..)