Thursday, 13 October 2011

Kenangku dalam doamu

Assalamualaikum wbt


Benar orang kata, never underestimate the power of doa. Especially from those who prayed for you in silence.


Serendah-rendah ukhwah adalah berlapang dada, yang tertinggi melangit peringkat ke 18, itsar, mengutamakan orang lain lebih dari dirinya.


but for me, seseorang yang mendoakan sahabatnya adalah makhluk manusia yang empunya hati yang ikhlas. Biasa la kalau kita berdoa (bagi yg berdoa dalam bm), mohon ampun dosa-sendiri, biar dapat result gempak-sendiri, biar dapat isteri/suami mantap-sendiri.

Maka secara awamnya, mmg sangat susah kita mendoakan utk orang lain. Kalau lah doa ampunkan ibu bapa tuh tak selalu diulang-ulang oleh tuk imam, rasanya ramai je kot tak doakan utk mereka. maybe la kan?

Jadi for those yang utamakan orang lain dalam doa mereka, yang meletakkan nama orang lain lebih depan dari nama mereka sendiri... mereka is just awesome.

Bagai satu tukang penghantar surat yang bersusah payah berjumpa Allah, dan sampaikan hasrat orang lain. Padahal dia berpeluang utk minta direct untuk dirinya sendiri.


Again


They are so awesome... payah nak cari mereka nih di zaman nih, dan saya sangat bersyukur Allah bagi saya peluang untuk ketemu dengan mereka.


Simon 'Adam' Malik


p/s : Jazakumullahukhairankatira bagi mereka yang tampil membantu secara depan-depan dan senyap-senyap. Semoga Allah memudahkan urusan korg dan memakbulkan doa dan hasrat korg

6 comments:

D-SIM said...

true..true

PembacaSetia said...

Masa kisah S. Abu Bakr nak mintak permission Nabi Muhammad untuk pergi haji, nabi cakap pada dia,

"Ingatlah aku didalam doa solehmu".

Bayangkan, even nabi yg lebih soleh tu minta pada Abu Bakr untuk mendoakan dia. Ternyata doa sahabat itu sesuatu yang sangat hebat.

*terus mendoakan dari jauh.

Anonymous said...

p/s tu ditujukan kepada kami kah?wahaha

sebagaimana ingin dikenang dalam doa, kenangilah kami juga dalam doamu
oraitt?deal?
Pis ^^v

Simon 'Adam' Malik said...

@ D-SIM

anda mengiakan maka anda setuju dengan pendapat saya? ^^

Simon 'Adam' Malik said...

@Pembaca Setia

trimas sharing~

Simon 'Adam' Malik said...

@anonymous


insyaAllah~