Monday, 11 July 2011

Please wear your real eyes, open your real ears.

Assalamualaikum wbt




sejauh mana lagi penipuan yang boleh diorg tabor.. Hak pasti menghancurkan yang batil.

Nuff said


Simon 'Adam' Malik

5 comments:

Adi said...

Salam Bro, gua kena 'perli' sbb pro-gov kat ofis, siap kena joke jgn pi daftar SPR :P

Adi said...

oh btw, bnyk org2 sebaya kat ofis nih mmg anti-gov....melayu ka, chinese ka, india ka, x suka gov...kalo x nak gov skrang, pi la vote tukar gomen, pakatan rakyat kan dah cekup kelantan, kedah, penang, selangor....takkan x leh nak sabar, itu dah style Anwar Al-Juburi (gelaran yg diberi oleh Mat Sabu) yg x sabar2 nak grace de coup Tun Mahathir pd tahun 1998....

Ingat lagi pilihan raya 1969? Parti Gerakan menang besar bersama DAP tawan KL? Ada perarakan tunjuk penyapu siap ada nak oust Melayu, ingat kan? Menang kat ballots kan? Guna votes kan?


Rilek la x usah2 buat2 demo nih, org lain ada yg nak carik makan dgn berniaga, kut2 ada cina nak beranak terus tersekat anak dia sbb x dpt masuk spital....lagipun demo2 nih yg ramai melayu jer....org2 cina suka stand and watch, amik2 gambar, still jerit2 anti-gov tapi takut kena tear gas so diorang duduk belakang FRU...... yg kena tebas dgn gas? Melayu..... yg guna tear gas, Polis Melayu..... yg kena tahan, Melayu.....yg dpt makan Bariani polis taja sorang RM 25 guna duit tax, Melayu.... kenduri kawin ramai org x dpt dtg, Melayu.....so Melayu dah diperalat...yg ketawa diam2 tgk perpecahan org Melayu....musuh Islam la....

So, gua terang2 kata, gua pro-peace, ada benda gua suka ada benda gua tak suka psl gov....gua nak pi daftar SPR, korang dah ke belum? Yg pi demo tuh, rasa2 dah daftar SPR?

oh luper...diorang kata pilihan raya tak bersih...x leh percaya, undi hantu...okay.....ada cara lain selain voting yg topple gov dlm negara demokrasi raja berpelembagaan?

military coup? not a chance, semua panglima org Islam....

revolusi ala-Iran to topple the Shah of Iran and become a Theocracy? Semua Ulama2 besar kat sini org Islam

Do another Russian Rev and become Communist country? Then say goodbye to your Islam beliefs....communist semua Atheist people...

become a republic like Singapore or some country yg org paling kuat ialah President? ha...this is very likely but 2/3rd will need to change constitution, lucut kuasa Agong, Sultan, and God know whats next.....

so marilah-mari, kita mengundi, undi tuh pilihan kita, kita bertanggungjawab atas pilihan kita, kata demokrasi, kalau majority wins tuh, minorti kena la akur...

tgk kat thailand, adik thaksin menang, tapi abasith gentleman, akur defeat.....thailand masih ada raja Siam...orait jer......

Simon 'Adam' Malik said...

wasalam bro, dah daftar dah.. tanggungjawab maaa...


long and nice comment there bro, thx.

Gua pun pro-peace jugak. tapi tak boleh salahkan individu atau masyarakat yang menjadi buah catur atas papan catur, serta collateral damages from our pasca-merdeka history

gomen ada betul ada salah, anti-gomen pon ada betul ada salah.

bila kedua-dua pihak yang majoritynya adalah third class mind people, u know lah wat can happen?

for me, the real culprit is the system and nenek moyang ways plus those who knew it was outdated but still holding on it. need to streach back in our long global history to identify it..

buat masa nih takde pilihan lain selain cara 'majority rules'..

wallahualam

Hantu Kak Limah said...

kalo BERSIH tak jalan, lepas ni buat STERIL.

mencuci sehingga ke akar umbi

Simon 'Adam' Malik said...

wow

the first hantu ever wondered here!

bagus gak idea tuh, biasanya steril yang menjamin kebersihan dari kotoran yang nampak dan tidak nampak ^^