Friday, 22 July 2011

Luahan hati Inche Simon Malik

Assalamualaikum wbt





pendek..




tak mau tulis panjang-panjang.



biar direct.. takde konar-konar




saya sudah jatuh chenta.




entah macam mana boleh tetiba berminat.



walaupun sudah lama berada di sisi..



lama sangat di bawah aircond semasa menjaga booth event PRPI upm...?



bukan satu faktor.. otak saya masih lagi waras.





adakah ia adalah punca yang menyebabkan hati dan darah saya bergolak tak keruan?



tapi yang pastinya



sudah 3 hari saya menatap setiap kali saya pulang bekerja



dan menyebabkan 3 Siri wotpog tergendala sebentar kerana ia...


Bisik-bisik hantu...
Rahsia celah fakta..
dan satu siri yg takde nama..

Tergendala.. stop.. terganggu.. tapi bukan berhenti


Apakah gerangan yang berlaku ini?



Oh.. aku sudah jatuh beskal cinta



duhai buku karangan Muzaffar Iqbal



Simon 'Adam' Malik


 p/s : ada mereng sikit tak tau apsal.. tapi yang pastinya buku The Making of Islamic Science telah menyebabkan saya slow down nak menulis... ahaha..

4 comments:

Puding Karamel said...

u n ur science...
^^
menarik bunyinya,any knowledge fom islamic perspective mmg best,as it wud bring us closer to god

kalau tengah melekat dengan buku,mmg akan tidur tak lena mandi tak basah.

Simon 'Adam' Malik said...

hehe.. kalau kita dah biasa dengan evolusi naik turun ketamadunan islam,

buku ini mengupas 'the knowledge of science' itself dari zaman rasullullah sampai kejatuhan khilafa

so ada la part perkembangan secara rapid etc etc..

satu-satunya buku yang saya baca slow and steady.. satu subtopic satu hari.. bagai mengunyah dengan pelahan, sevaouring the moment.. hehe.

Hantu Kak Limah said...

menarik!care to share?tapi pakai bahasa mudah boleh?makcik belaja tak tinggi...

Simon 'Adam' Malik said...

@ kak limah
dapat ruang untuk baca tuh pun, saya dah rasa bersyukur dah mak cik.. nak menulis pepanjang time² skrg nih ada sempit sket..

mmg nak sharing pun. tapi not at the present moment la. bebila sebelum balik rumah lagi, ingatkan saya ek?