Saturday, 9 July 2011

Bersih dari kaca mata diorg...

Assalamualaikum wbt


For sure hari ini ramai yang melekat depan kaca Tv bila prime time, utk tengok apa yang berlaku di ground zero. Mana tau kalau kot-kot dapat air time free kat tv. 3 saat pun jadi la. Tetiba bonda bersuara untuk memula cerita,

eh, you nak tau apa reaksi murid-murid I kat sekolah? Bonda bertanya pada apak yang serba orang putih dirumah..

apa benda?

I tanya, siapa antara korang yang ada tshirt bersih, angkat tangan?'

ada sorg murid I jawab, Cikgu, baju saya dah basuh semalam cikgu. Bersih kan la cikgu bila dah basuh?

'Sorang murid I lagi cakap; Cikgu, saya tak faham la soalan cikgu'

I cakap, bagus la kamu semua, pemikiran kamu masih bersih!



I rest my case..

p/s : Bonda merupakan guru pendidikan khas mengajar pelajar² yang mempunyai masalah mental dan pembelajaran


Simon 'Adam' Malik

4 comments:

Puding Karamel said...

surprisingly sy yg dungu politik ini ekceli melekat di internet menunggu update malaysiakini...
I used to think like those kids,walaupun tak pernah masuk aliran pendidikan khas.
the colours of BERSIH, to me, was a mind opener.
i saw the second version of this story.

p/s:err.. u know japanese?

Simon 'Adam' Malik said...

the second version? yang macam mana ek?

er..er.. i do know some who can speak one.. (tertunduk malu, muka dan telinga berwarna merah)

pudingu-san said...

d one that's not on Berita Hairan nor TV news.
tau mmg ada such thing, but have been dissmissing it from my mind.
feinting ignorance
back to reality
the scary,dirty world
truth bites

well...siriyes ingat org dr jpn, tp hairan sbb tak pernah pula ckp jpn,haha
Kelab hantu bertaubat.
now who's aneh here? ^^V

Simon 'Adam' Malik said...

seteruk-teruk reality, perlu juga harung. kalau tak, menjadi generasi yang tak sedar diri.

Proud being pelik, that i am.
and i bet U too, pudingu-san yang aneh. ^^