Saturday, 25 June 2011

Anda empunya 1 jam 33 minit?

Assalamualaikum wbt


Tengok tajuk sket... macam duration movie je...

Well, nak dipendekkan cerita dan penjimatan masa dari bebelan panjang lebar,

ye mmg satu movie.

Movie yang keluar tahun 2009, yang ditayangkan secara percuma untuk semua orang, serentak dalam TV, wayang, internet dan sebagainya.

Sayang.. orang Malaysia mesti tak tau pasal movie percuma nih...Satu benda yang contrary dengan sifat orang kita yang pantang dengan perkataan percuma.


Movie ini adalah 100 peratus fakta dan takde CGI.


Pelakon untuk watak jahat dalam cerita ini adalah manusia, dan hero juga adalah manusia.


Nih teaser.. Sori sebab bukan HD. Senyapkan playlist saya kat sebelah tuh, dan tengok teaser

Link untuk tengok kat youtube untuk keseluruhan movie, ada kat bawah sekali. (HD tau, jangan memain)







Kat bawah nih adalah link untuk tengok full movie kat youtube, bertajuk HOME.

http://youtu.be/jqxENMKaeCU

Kalau tak boleh, carik kat youtube, homeproject atau Home Yann Arthus Betrand.

So click dekat link, sabar sikit sampai bar tuhpenuh.. sambil² tuh bacalah quran ke... masak nasi ke.. hafal hadis ke.. Bila dah penuh, siapkan secawan kopi, pop corn, cikedis serta biskut kering dan ambil posisi paling selesa untuk layan movie sebagai mana anda layan movie.


Sila tonton dengan mata hati. Full-Stop




 Simon 'Adam' Malik

bebila senang saya akan kongsi pengajaran dari movie nih insyaAllah

2 comments:

Anonymous said...

apakah itu cikedis wahai encik simon? ^-^

Simon 'Adam' Malik said...

cikedis adalah nama manja bagi jajan.

or bahasa bakunyer, makanan ringan