Monday, 2 August 2010

The Trip


Assalamualaikum wbt


post kali ini aku tak nak bawak mood serius. asyik serius je, buhsan orang baca. hehe..

so everybody, last weekend aku ada la jadi tourist guide utk lebih kurang 26 people. siapakah mereka yang sebanyak 26 orang ini? adik-adik baru yang baru je sampai kat france dalam 2 bulan lepas.




it started on saturday and ended sunday afternoon. but for some reason, aku keje overtime sampai petang. ahaha~

antara tentatif adalah gi ambassy. n masa kat ambassy adalah org tourism malaysia bagi talk sket. adalah dier suro datang keje jadi tourist guide

the thing is, masa petang tadi aku tersebut ' penat gak jadik tourist guide'. patut end tghri event. but then after that aku ke masjid besar paris nak solat. semua ikut. aku nak gi makan. semua ikut. patut aku makan sikit, last² kene cari tempat makan utk diorg. kehkeh. dah jadi ibuitik memimpin anak²nyer yang setia berjalan terkedek² di belakang.

tapi serius menarik jadi tourist guide. but then biasa la perasaan teruja nk cuba somthing new. darah muda. penatnyer menyebabkan aku flat-out 3 jam tanpa sedar kat bilik hotel lepas lunch.

ada yang gi jalan sendiri. ada yang tak larat follow balik hotel. pun sama gak flat out. hehehe..

dan malam nih aku extend hotel ngan diorang memandang esok bebudak nih cuti. tapi sorry lah, maleh nk jalan lagi.

tapi.. macam nak masuk musé du lourve.. tak masuk lagi sejak dulu.. dah la ada islamic exhibition..

adik-adik nih kalau dioriented dengan betul dari awal, insyaAllah boleh membezakan benda yang baik dan buruk dengan betul. melentur buluh biarlah dari rebungnya. sorg senior perlulah mempengaruhi dan memimpin junior dengan memberikan info-info dan pengisian jiwa dan perut yang cukup. hehehe..

nak tau pasal plan keje saya?

nnti la ek? dalam train esok yang lima jam travel (saje amik train lama) nnti saya tulis. hehe..

tengah syok melayan karenah adik-adik. ahahaha~~!!!!



p/s : the tourism guy said, u got the looks. naper tak jadi artis je? adeeyyhh... ~_~"


wallahualam

No comments: