Wednesday, 28 July 2010

The Call

Assalamualaikum wbt


beberapa hari lepas, aku ada menerima satu panggilan dari student advisor aku.

well pembualan berbunyi ginih,

-amaran : ia telah diubahsuai mengikut kesesuaian penyampaian-

----------------------------------------------

salam, ini encik X bercakap. ini Simon Malik ye?

wasalam wbt ! oh encik X!! per kabar?

(dan perbualan biasa, tiada apa yg menarik ^^ )

(n yg seterusnya aku tak brapa hengat, tapi bunyi nyer lebih kurang)

ginih simon. actually saya ada push office kat KL bout your situation. andd they said your status is KIV. but there is something else.

ok.. apa bendenya?

saya tengok jugak statistik tahun ini. it looks like the company has less job position than people who applied. so kiranya, student yang dapat pergi interview tahun ini pun, tak semestinya ada future with us.

so macam kes awak yang kiv ini, macam saya cakap dengan kawan awak gak, better have another plan la

ok.. so all protokol yang kene bayar balik atau tak tu kat malaysia baru bincang ke encik X?

a'ah. officer at KL will handle you. Kalau simon nak the releasse letter cepat, boleh email them now n nnti bila balik malaysia dah dapat dah.

boleh saya dapatkan email orang yang berkenaan tuh nnti?

boleh boleh. Simon jangan risau ye? mungkin rezeki Simon kat tempat lain. i'll give u a support letter for u when applying jobs. if u need any support, dont hesitate to call me ok?

baik.. thx alot encik X.

-----------------------------


just like he said. maybe my rezeki is somewhere else.

for some reason, when i hang-up the phone, aku jerit

YYyyyeeeeeeEEEessSSSS!!!!!!!


n today baru aku tau what is the meaning of



JOBLESS


pray dat i've still have my head centered.


wallahualam

2 comments:

Hantu Kak Limah said...

kata orang, susah kalau jobless...
tapi bagi manusia pelik, tiada yang mustahil.
bumi allah luas,rezeki allah tiada penghujung.
do what u like,or like what u do.
i'm sure tart nenas tu sangat sedap.

Simon 'Adam' Malik said...

@hantu kak limah

insyaAllah..

sedap tak sedap tuh, terpulang pada lidah masing².. kalau tny saya mmg saya kata sedap.

nak choba?