Thursday, 17 June 2010

a slice of...

Assalamualaikum wbt


dah lama aku tak menulis secara spontan dan berceloteh secara direct lagi tak berlapik. haha..
yup,sudah lama aku tak rambling. boleh tengok la dari post dulu. biler paling lat aku rambling.

actually aku dah abis belajar kalau korg nak tau. result pun dah dapat dan aku officially sudah dapat degree aku. (alhamdulillah..)

nih cerita dua minggu lepas. (wah byk giler aku tak citer!). byk btol aku tak menulis kat blog nih. aku rasakan sejak bulan april, sejak aku practikal. satu.. satu.. benda penting kene buat. sampai blog nih bersawang-sawang. haish..

tika ni aku actually sedang meneman apak dan bonda aku jalan² di paris. berjalan sakan diorg. colmar, besancon, lyon, geneva.. hehe.. bukan naik kereta ek? naik train. ^^
maka secara tak langsung ari sabtu nih, aku dah 14 hari tak tidur atas katil dan memeluk bantal bucukku. ahahaha!!!!

tak tipu.. tak semena² aku leh rindu bantal busukku.. keh keh.. nasib baik la aku jenis yg boleh tidur memana dah sekarang. asal ada sleeping beg (dan juga bantal sebuah), insyaAllah boleh tidur. hehehe.

so apa mau aku bebelkan disini?


erm...


ntah..



ok ok, aku sekarang dalam hotel formule 1 kat paris ( giler, low class bawak parents dul formule 1). dah aku bukan la banyak duit. parents aku plak jenis 'economy handalan'. so aku dgn senang hatinyer mem'book' hotel ini dan memaksa parents aku mengheret beg² diorg yg berat itu ke porte de montreuil. kehkeh. aku takde la kejam sampai tak tolong diorg kan?

aku ada gak menungkan pengalaman aku meronda² ngan diorg. ia seperti satu flash back. aku mula belajar di colmar, then besançon di mana ia trajet pertama yg aku buat colmar-besac utk parents aku. then aku ada lawat geneva-lyon, yg pernah aku lawat juga masa 2006.

sedey gak rr di mana chapter aku di france sudah menghampiri ke penghujung di mana pada awalnyer aku mmg tak ingin pun datang ke sini.. sudah 4 tahun aku kat sini. aku berpeluang utk mengenali diri aku, permasalahan dunia dan penyelesaian sejagat di mana ia dikaburkan dengan pelbagai fintah moden sampai yg benar dilihatkan salah, dan salah dilihatkan sebgai benar. allah akan sentiasa berikan yg terbaik utk kita.

tahun nih, aku akan merasai summer. aku mmg tak nak balik. namun teknikality sentiasa menjadi penghalang utk aku terus mengekalkan diri aku di france. aku niat nk berjalan lagi nak kasi genap sebulan tak balik umah. apakan daya. kene packing dah.

bila aku balik?


hehe.. biar lah rahsia sebab tiket pun lom konfirm lagi tapi yg mana tau tuh, diam² la ye



wallahualam

No comments: