Friday, 28 May 2010

Gua punya Rasa



Assalamualaikum wbt

KEHANGATAN SEMAKIN MEMUNCAK!!

PARA PENGUNDI AKAN MEMBUANG UNDI MEREKA BERMULA PADA TENGAH MALAM INI INSYAALLAH

MASA DEPAN PELAJAR MALAYSIA DI FRANCE BAKAL DI TENTUKAN

APA PUN VOTE FOR HADI!! DA MAN!!




****soalan : mengapa anda begitu 'fanatik' dgn hadi padahal ada lagi calon lain yg rasanyer lebih berkaliber?****


nih jawapan aku :

first of all aku bukan fanatik hadi ok? aku bebenar menyokong dier utk menjadi presiden utk kali kedua atas dasar 'record masaf yg mantap ketika sesi 09/10'

aku kat france nih boleh dikatakan membesar bersama² masaf yakni masaf ditubuhkan ketika tahun pertama aku sampai di france. aku ingt lagi Masaf games yg pertama pada tahun 2007 yg dianjurkan di Nice. mana tak nyer, aku datang menyokong alih² malam tuh kne cari air minum berbtol² dan ayam panggang utk dinner para peserta. aku ingat lagi scene cik hanna berlari² utk membeli air dari sebuah kedai yg dah nak tutup. tak pasal² jadi sukarelawan masa tuh.

hehehe.. kalu aku nk point out dari segi kelemahan byk jer, tapi itu adalah teknikal. aku admit walaupun byk masalah berlaku dari segi penganjuran tapi aku percaya HICOM ketika itu telah melakukan yg terbaik. bukan senang kot nk wujudkan satu platform utk semua org dapat berkumpul dan berkenalan. kalau tak aku setakat kenal budak batch aku je la.

masaf games 2008 juga gempak dimana commitee nya berjaya buat ala olimpik! a round of applause to them! aku masih ingat ketika ini yg aku katakan yg masaf sudah melangkah dengan baiknya. siap bawak YB Hishamudin mai france kot.

namun, utk sesi 09/10 aku rasakan masaf lebih 'bersama rakyat' dan vivant! tak caya?
  • ada je update yg diberikan kepada para pelajar diemail mengenai situasi pelajar dan upcoming events. (kalau tukar email dan tak alertkan kat masaf, itu silap hang)
  • events-events yg dianjurkan was superbly managed. biasa la ada minor teknikal but i'm sure smua yg attend berpuas hati. siap poster video bagai. baguss noh?
  • setiap kali event, kebajikan peserta diutamakan terlebih dahulu. makan, minum memang mantap la! tiket bas, map semua ada.
  • pelajar yg tak gi event tak ketinggalan utk merasai sedikit sebanyak pengalaman event melalui video² program dan gambar² di flikr
  • majalah L'agenda wujud balik! l'agenda awards, stories and infos.. tinggal nk tak nk kita nk baca je.
  • oh ye, satu point lagi. event² yg dianjurkan berdasarkan 'what-students-prefer'. -- student nk yg murah dan terbaik; they searched for sponsors. --
bukan nk cakap apa, even time masaf games pun the prez angkat meja dan angkat tiang gol. time lunch dier tak duk jer ngan click dier tapi dier borak ngan semua org. tgk gaya ngan muka pun tak kurang hensem (takde kes)

kalau disebut yg encik hadi tidak dapat melunaskan kesemua manifestonya tahun lepas, eh ben, Rom tak dibina dalam masa sehari, bangunan tidak berdiri jika takde tiang seri. kita tahu obama boleh bawa amerika lebih jauh tapi tgk la brapa lama dier amik utk settlekan masalah² yg ditinggalkan bush. despite that, tgk la apa yg hadi telah bawak masaf dgn masaf tahun nih? cuma tinggal kita judge dengan akal dan fakta bukan emosi. penjelasan juga telah diberikan oleh hadi kat forum (maleh aku tulis pepanjang kat sini)

hadi confront masalah-masalah masaf dgn matang dan lebih mengagumkan membaikinya dggn baik sekali. (bab kewangan masaf, tunggu direlease oleh ex-board members je), dan aku caya jika dia konsisten sebegini utk sesi 10/11, masaf akan pergi lebih jauh lagi. mana tau lepas nih buat event selain masaf games in collaboration ngan persatuan pelajar dari negara lain?

aku dapat rasakan pelajar² Thinkers kat sini mengganggap hadi tiada visi, takde exemple as a leader dan sekian sekian tomahan.. pendapat aku jika hadi tidak bertanding pres kali nih, itu baru boleh kata yg dier takde visi utk masaf sebab bertanding atas dasar nk penuhkan sijil.

yet he have the guts utk bertanding semula and face the critics thrown to him. coz he knows its the best for masaf and for malaysian students in france. hadi ingin terus kekal as prezz sebab dia ada visinya yg tersendiri dgn Masaf! diam-diam ubi berisi!

prove? lihat sahaja track record hadi di sini. kalau ginih la gaya dier bawak masaf.. jelez aku yg dah balik msia dah.

nevertheless, aku bukan nk kata hadi nih perfect giler, he still needs an ongoing critics from others to help him bringing a better Masaf. bukannyer time² nk pilihanraya baru nk critic. nampak noh tak kisah pasal penambah-baikan masaf. voila²!














wallahualam

Wednesday, 26 May 2010

period hangat - MASAF Election 2010

Assalamualaikum wbt

aku baru balik dari sortie terrain dan aku ada bnyk giler bende nk cerita


tapi satu pun tak leh lawan ngan pengalaman ygg bakal aku rasakan tahun nih dimana tahun lepas aku tak sempat merasa sebab aku berada di terrain


MASAF ELECTION 2010

personaly aku minat ngan prez die masa sesi 2009/2010. bukan apa masa aku first fly sini tahun 2006, tahun tuh juga masaf ditubuhkan. dan aku yakin semua warga france setuju ngan aku jika aku katakan yg masaf tahun nih lebih aktif dan bukan sekadar buat event sportif / makan² ajer
. all under dis one guy named hadi.

despite agak kontroversial tahun lepas, tapi hadi nih actually leader yg mantop. aku dapat bayangkan the mess yg ditinggalkan oleh board members sebelum nih dan hadi still can coop with it. mantop kot tahun nih masaf





my vote goes to you brother!



coz i know


'its worth voting for the second time!!'




wallahualam