Saturday, 20 March 2010

Gourmand



Assalamualaikum wbt




Walaupun aku bangun pkol 4 pagi, gelak² ngan bonda bila call then bersedih² bila nk letak tepon, Alhamdulillah aku gagah menapak ke gare. Mengejar train ke L'ARC (suka hati aku je bubuh nama nih)

Sampai² je, seribu satu bende mendatang. Bukan bende tak best. Tapi bende best yg kalau terlupa nk bersyukur dan berpada², boleh tergelincir jap. Especially jika ia berkait dgn bende makan.


Mana tak nyer? Bila gi wet market, mmg berpinar tgk buah-buah, sayur-sayur fresh yg direct dari ladang. Then kalau ke kedai asia, lagi rambang! Dgn pau msia nyer, ngan soya yeos nyer.. itu lom masuk ngan jantung pisang serta durian bersama daun pandan dan pisang.


maka...


malam itu, bende bende di bawah nih yg kami conjure di dapur :




Wedges² Berkepentingan bersama Dipping Sauce 'Pujuk²-Hias²'





Daging Goreng Tak Jelas Objektif bersama carrot dan cendawan





Sotong Separa Goreng/Bakar Part-Timer





Siakap Bakar Golongan² Tercicir




thx pada chef-chef terulung. korg the best ^^


'masak, makan dan tolong bersihkan dapur adalah cara paling effectif utk merapatkan jurang dan mencairkan ais' - kenalan rapat

wallahualam



nama² masakan diilhamkan secara tak sengaja oleh Syeikh Senyum

6 comments:

masruddin said...

salam.

seronoknya di besac macam² n seronok cari bhan hehe. nnti kalau mas ke sana siapkn macam tu jugak tau lol. =)

selamat berjuang.

Simon Malik said...

wasalam

haha.. mas tak baca post adam bebetul tuh. bende² nih tak jumpa sgt kat besac ^^

kalau ada rezeki boleh buat iA

selamat berjuang jugee~

Niealex said...

tak macam makan orang kat france. Sekali tengok mcm kat kampung msia..
^-^
adam genki kana? hisashiburi.

Simon Malik said...

haiya.. kene la cakap bahasa yg saya faham..

Amiina said...

sotong tu kalau dibuat kerabu pun sedap

Amiina said...

sotong masak kerabu pun sedap