Monday, 27 July 2009

Bila Dia berkata 'Jadi!'

assalamualaikum wbt



entry in ditulis pada hari sabtu lepas, baru arini habis tulis..



'snifff.. sniff'


seperti biasa ssubuhku ditemani dgn tarikan hidung kerana berair time pepagi..


tapi lepas tuh



'koff! koff!'



sudah..

semua uitm diarahkan tutup kerana masalah wabak dimana, nama saintifiknya org kampung payah nk sebut; dimana nama manjanyer selsema babi, sedang melanda negara.

aku bukan nk komplain pasal camne flu nih boleh merebak, sbb itu kerja allah. langkah pencegahan camne pun, kalau dah ditakdirkan kena, mmg akan kena.


so di kala aku melambatkan mandi aku nih nk tgk ada temperature tak badan, aku mengambil kesempatan nk tulis la blog sat memandangkan byk btol kemungkinan yg akan berlaku jika aku sah kena..


jika aku kena, aku... :

  • tak dapat gi walimah kawan aku hari ini.
  • tak dapat jadi faci kat TIKL arini dan esok
  • tak dapat join france summer gathering sok dan lusa
  • tak dapat join Out-Bound-School hari selasa sampai isnin satu lagi

(pergh jadual ko! pack giler!)


nk pinjam quotation seseorg.. tak bergerak bererti tidur mati, berdengkur bererti tidur nyenyak; keduanya membuai kita di alam mimpi palsu


so camne ko agak² cam kene swine flu?


sbb aku baru balik brunei dan masih dalam incubation period (aper tuh??)

nota: incubation period. utk penyakit berjangkit. biasanya bila virus masuk dalam system badan, dier tak terus tunjukkan simptom penyakit. biasanya incubation period dalma semnggu la gituh..


so bila ye aku akan buat cerita bersiri pasal brunei?
tak larat aku nk tulis pepanjang, memandangkan jadual aku sedia pack. hehe.. so aku kasi 'sneak peak' je la ek?










ok last².. aku nk menyelesaikan hutang tag aku ngan cik hanum. sejak dari bulan mei kot dier tag aku. sori...


10 fakta tentang saya:
1. agak suka ketawa
2. pentingkan praktikal dan efficiency
3. boleh jadi org yg tebal telinganya dan boleh juga menjadi over sensitip. ntah aku sendiri tak leh kawal
4. chocolate chip n cream ais cream plz ^^
5. books, cook, eat, travel.. wat else?
6. nk tgk aku 'berangin'? kaco la tido aku ketika 2 jam pertama.. (bad element time kawen, huhu)
7. europe or timur tgh? hatiku tertarik dgn padang pasir.. hehe..
8. suka aktiviti outdoor+lasak
9. biasanya org akan salah faham dgn aku sbb tak cukup kenal algi. takper.. aku ok je ^^
10. saya suka observe persekitaran, org.. kejadian.. best sbb boleh kenal allah on the same time!


sekian, wallahualam..


alhamdulillah, aku takde apa². so aku dapat makan nasi minyak, jadi faci dan juga dapat join reunion! yeay! sekaranga ku berada di lumut, buat OBS, semggu ^^

3 comments:

anumz sarah said...

Salam en Simon Malik,

Domou arigatou gozaimasu adam-san. ^^. Anda dah cek ke belum? Semoga tiada maslah serius. Terima kasih utk tag ini.^^ hehe...

p/s: nama manja H1N1? Hehe...

Niealex said...

apa la ek buat kat OBS. bila la kami ni boleh pergi ni.

takde rezeki mungkin. T-T
nanti cerita la buat apa kat sana.

org kata ada kena berkayak sampai hitam.. hehe.

Simon Malik said...

to anum
wasalam. dah check masa kem OBS arituh, kat kecemasan lagi. tapi doc tuh cam nk tanak jer check. hampeh tol



to nadia-san
tunggu citer OBS tuh nnti, insyaAllah by this weekend naik la kot.