Monday, 18 May 2009

Hidden story from Loire Valley

Assalamualaikum wbt

pengembaraan aku ke west, aku tak mao citer.. apa kata korg cuba teka pengembaraan aku berdasarkan gegambo nih? pictures speaks a thousand words kan? hehe..














maka

hantar cerita rekaan anda ke adf36@hotmail.com. sesapa yg berjaya mereka cerita yg hampir sama dgn kejadian sebenar (paling tidak pun menarik giler), aku blanja makan sampai kenyang. kalau pemenang dari france aku blanja flunch tak pun assiette kebab. kalau pemenang dari malaysia... err.. cari jer la buffet memana yg best. hehehe.. tak tipu ^^

oh ye, sementara korg duk pikir² idea bernas utk cerita tuh, aku jemput korg utk dgr lagu² dalam blog nih. kesemuanya ada 5 buah lagu. maka, VOTE FOR YOUR FAVOURITE THEME SONG!!. aku sedang survey lagu² theme terbaik. utk apa? hehe.. rahsia..

Alang² dah vote-menvote nih, korg vote la jugak gambar favourite korg dalam post nih. undian² korg boleh dihantar melalui ruangan komen, chatbox mahupun email. hehehe.. participation korg amat dihargai.. ^^

sekian

p/s : gambar diambil dari digicam biase jer....

9 comments:

jihan halim said...

i am in love with gambar no 7, 9, 10.
seriously adam i am IMPRESSED!
GREAT JOB!

i nak curi gambar utk desktop i boleh tak?
and i am serious!

nu-hja said...

wahhhh ! adam, awk ke yg ambil semua gambar ni???

if yes, susahnya nk pilih sbb semua pn lawa. sy paling suka yg no.4, 7, 9 & 10.
Kalau suruh pilih satu je, emm, minta maaf, x bole la, haha.

Fatehah said...

geram2,
gambo no 6,7,8,9,10, 11, siyes lawa..lgpon org suka pic pokok2 pon ha
heh, wei makin x sabo nk ade DSLR ni..hehehe

Simon Malik said...

wah, vote skali byk gambar ^^

to jihan:
curi? ambillah dgn izinku.. hahaha

to hajar:
yup amik sendiri ngan kamera digital canon. bukan DSLR type tau. setahun dah umur kamera tuh

to fatehah:
hoho! sila bila selagi stock masih ada! ^^

Adi said...

Oits Adam,

Gambar Best:
Gambar 7 (yang ada tumbuhan bulat dan rumput2 tuh)
Gambar 9 (Gambar lembaga manusia berjalan)

Itu yang terbaik ikut shooting category:
Gambar 7 wins by elements of Macro Shoots coupled with panning panoramic view. The white buldging thinggy seems like a thin no-face-snowman having his photo taken("lets put smile to that face" says the joker) in some moderate climate land, which technology has made its mark by the look of that phylon at the background. Plus the level (macro and panoramic) contra colours are impressive, glaring white skies in the horizon with that white round thinggy....like Darth Vader use to say 'impressive...most impressive'

Gambar 9: Lembaga2 hitam berjalan. Again Impressive contra themes, angle dia ala-ala 'dutch-angle' makes it more dramatic dan seolah-olah lembaga2 itu berjalan sedang menerokai alam baru,(cameras, looking at the sky)..and yes, the clouded sun just at the back of that person walking, it seems like the sun is a symbol of hope, inspiration and guidance that these people are looking for.

Simon Malik said...

abih la, bila abg aku bercakap, kertas berterbangan pun berhenti melayang. ekekekeke..!!
thx abg D! its was u who teach me how to take pics long ago since kak nim baru nk fly^^

warungkampung said...

untuk yang di luar france, belanja tiket kapal terbang pergi balik ke perancis boleh?

Simon Malik said...

hahaha!! sponsor tak cukup duet plak nk cover sampai tahap tuh. kalau blanja mkn ketika anda berada di perancis tuh boley lagi ^^

Anonymous said...

paras tu je la mamat "darth vader" tu leh ckp..

byk duit ye nk sponsor winner..sampai m'sia ni jgn mintak ehsan lak!