Sunday, 5 April 2009

Moments...

Assalamualaikum wbt..

Aku hiatus? ya, tidak disangkal lagi.. bila? bulan ini!
Sebelum aku hiatus sehingga satu tarikh yg tidak diketahui, aku ingin berkongsi 'Moments' dgn para pembaca.





Moment 1

'Kenapa adam nk gak masuk menengah la salle? Sekolah sri andalas kan ada? Tak pun masuk Star Klang. Cukup la 6 tahun kat la salle rendah tuh..

'Ada perempuan tak best la mak, all-boys baru syok! lasallian 4 life!' ^^




Moment 2

'Kenapa la ko tak boleh dapat tawaran MRSM. result ko gempak, hantar borang pun directly kat pejabat mara kl.. hish takde kawan la aku kat Beseri nnti..'

'Entah la, bukan rezeki aku masuk MRSM. Rasanya aku masih ada lagi 'tugas' ygbelum aku selesaikan kat sini..'




Moment 3

'Kamu belum tgk result spm kamu kan? apa pun cikgu nk ucapkan tahniah kat awak. tapi kamu tak dapat straight A, ada 2 B'

'Lorr.. spoil la cikgu nih. tau la slip saya paling atas sekali.' (tersengih² aku sambil naik ke pejabat)




Moment 4

'Tahniah adik sebab adik berjaya menjadi scholar petronas ke perancis.'

'Bila fly nyer kak?'

'Sebulan lagi dik.'

'....'




Moment 5

'ladies & gentlemen, we had landed at charles-de-gaulle airport.. please remain seated utnil.. bla bla..'

'bermula sudah episode hidupku kat france..'




Moment 6

'Apa tujuan hidup ko?'

'.....menjadi khalifah di muka bumi..' (jawab stail spm)

'Satu lagi?'

'... tak ingat..'




-sesaat berangan terlepaslah habuan
ikan tak dapat, umpan pula hilang-

Langgam Pak Dogo, M Nasir: Phoenix Bangkit



yup, there are a lot of moments in our life. each have their own story.. the turning point.. the emotion.. the desicion..

Now i'm facing a critical month. Never been so critical until i'm it is a dream. But it is not. A few words to myself.. n dear readers..

Blaming bloacage that made you demotivated? b******t! God giving u chance to cope! Use it well! Dont waste it away! Every moment is another chance! Another chance to cope.. Another chance to do good.. Another chance for 'bertaubat'..




w0tp0g is having a break
thx to my dear readers 4 all ur support since it's 1st entry

1 comment:

anumz sarah said...

Salam,
mcm ada kaitan je entry ni dgn diri. ^^