Friday, 27 February 2009

February Story

Assalamualaikum wbt



hari ini hari terakhir bulan feb. sok akan masuk bulan mac, makin rapat ngan tarikh yg exam datang menimpa², makin dekat dgn tarikh nk balik msia (yea!) dan tak lupa juga makin dekat ngan tarikh, waktu dan saat kita di panggil Allah awt.. =)


dah dua kali aku hutang cerita bulanan. sori tersgt².. kesibukan melanda diriku ini hingga tak sempat nk wrap up main story and events of the month. so dgn waktu aku aku berjaya selit²kan nih, aku nk terus cerita bulanan seperti biasa. (suka benor buat penulisan bersiri.. huhu..)

pada awal bulan, suasana di Uni agak tidak senang. sebagai sedia maklum drpd entry² sebelum nih, diorg melancarkan mogok tak mengajar kerana tidak setuju dgn dasar penswastaan institusi pendidikan. Entry terlibat:

Bila aku mencari buku, Buku lari dari aku. Huh!
Untitled
Mengapa Kami Mogok?
Untitled 2


Oh ye, dalam bulan nih gak, bandar besancon nih snow lebat! Besançon actually bukanlah satu bandar yg selalu snow dgn lebat sbb dier ada micro-climate tersendiri. disebabkan france di landa ribut salji pada awal bulan selama 2 mggu, Besançon juga terkena tempiasnya. aku? bukan main seronot. hehehe...



seronok biler bangun pagi bukak tingkap, 'eh?? snow!!!' Minta maaf aku mengatakan aku sgt teruja dgn snow! hehe.. so biasanya kalau ada new-fallen snow, aku akan bersiap mcm nk kluar rumah, then aku akan ke park kecik utk amik gambar. hehehe..

Bagi seseorg yg dah duk france dekat 3 tahun, aku takleh nafikan yg aku minat giler snow! kalau snow turun, aku doa dalam hati, turun la lebat lagi... arituh dah lebat pun, aku nk lebat lagi! hahaha!!

Minat aku kat snow nih mgkn sbb aku minat musim snow. aku suka berada kat tanah lapang yg ada semata² snow. macam satu kesucian tidak tertakrif. then kalau time memalam, suasana akan extra sunyi dgn adanya snow. aku nk je duk kat taman memalam buta time snow, tapi tak kesampaian. naya je aku tak gi kelas soknyer. hehe..

kalau diikutkan hati, dah lama aku subat²kan snow dalam sarung bantal, bawak balik umah n peluk time tido! (kalau salji tak sejuk n berair la..), hehehe...^^
tak sememangnya aku tersgt²²² suka salji (udah² la tuh). aku kalau nmpk salji yg dah kene pijak or dah kotor akau mcm.. 'alaaa....' aku pijak salji gak? mmg la. tpi aku akan pijak kat bekas tapak kaki yg sedia ada, especially kat park, taman or tanah lapang. hihi..






oh ye, kalau ada praktikal kat artic ke antartic ke, kalau diizinkan Allah, aku akan pergi. (kemaruk salji adam nih rupanya...). actually bukan hanya salji, tapi suasana musim dingin tuh sendiri. selalu kasi aku this undescrible feeling. tak tergambar oleh mataku, tak tergambar oleh telingaku, dan tak tertaksir oleh otakku.

aku ada semput tak leh gi artic? hehe.. pakai baju tebal² sudey! =p


kan aku pernah cerita Uni aku nih kecil tak lah grand mana kan? hehe, think again when it combine with nature:








then pada minggu terakhir bulan nih, aku kne demam tonsil. aku ada cerita dalam entry sebelum nih [link] . Sekaranga alhamdulillah, aku dah start get back in-shape. cuma still kepala mcm sakit² kalau pressure or terlalu lama bersejuk. hehe.. oh ye, tonsil dah mengecik, mata² mereka pun dah hilang. tapi diorg still sensitif. huhu.. nk kene pujuk slow² la diorg. huhu..

dan pada hari ini, aku akan memulakan kembali semangat 'Mengembara'. Sem lepas aku tak semangat nk travel. so mcm sem nih aku nk travel sket. tak per. mula yg dekat² dulu. so nk ke mana kita? aku hari ini akan ke Tours lawat sahabat² kat sana. next destination? tak tau lagi.... balik biler? pun tak tau lagi... hehehe.. biler tiket pergi je, tiket balik tak beli. ^^

InsyaAllah, kalau ada umur yg panjang, kita akan berjumpa lagi. maaf jika penulisan aku ada menyinggung perasaan sesapa, menyusahkan pemahaman para pembaca sbb tulis meleret², tidak colourful, atau terpaksa baca berulang kali sbb BM adam dah tak betul. sekali lagi ampun dipinta dari aku, Adam Md Shah ^^

sekian




p/s: Seronok mengembara nih! tak caya test la sendiri. duit, aku tak gerenti. hehehe...

2 comments:

ila ni said...

gambar U adam yg ke-3 last tu serius lawa! ada efek2 cahaya mentari sikt, pehh lawa,lawa~ jeles pon ada. erk.

nu-hja said...

"aku ada semput tak leh gi artic? hehe.. pakai baju tebal² sudey! =p"

bkn awk sakit ke?? degil lg -_-
nsb baikla sy bkn mak awk :P

haha, penulisan awk tak menyinggungkn tapi gmbr2 yg awk letak kt blog ni sgt menyakitkn hati bg manusia yg xprnah rasa snow. *sila rasa guilty :P*

byk plk tu gmbr yg diletak....
benci betul la ;(
*mmg jealous! jujur sejujur-jujurnya*