Saturday, 10 January 2009

Ia tidak berhenti disini (Part 2)

ya.. semua ini dalam pengiraan Israel.. sebab itu mereka tidak takut! Nak tau apa diorg akan kata? Boikot bakal menjatuhkan ekomomi kami? what a laugh! We gain free money from US since 1948! Even if our economy crumble, for let say, for 6 years, our economics shall boom again! We'll buy more weapons and as an honor to US, EU and the world, we'll test it on Palestinians, muhahaha!!



mana datang keyakinan diorg nih??


keyakinan mereka terletak pada generasi muda khususnya generasi islam yg mereka jajah secara mental seluruh dunia..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

salam

sebelum anda meneruskan pembacaan anda post ini, baca terlebih dahulu 'Ia tidak berhenti disini (Part 1)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

aku ingin berkongsi dgn para pembaca kisah yg aku dgr dr Dr Tariq Suwaidan mengenai bagaimana France mengetahui waktu yg tepat utk menyerang Islam di Andalusia.

Pada suatu haru Raja France menghantar seorg pengintip ke utara Spain yg dikuasai Islam. Beliau ingin mengetahui keadaan Islam di sana sebelum mengatur strategy utk menawan semula Spain.

Apabila pengintip ini sampai di sebuah perkampungan di Utara Spain dia melihat seorg budak lelaki berumur 10 tahun sedang menangis teresak².

Die pun bertanya, 'wahai anak, kenapa engkau menangis sebegini?'

Budak itu pun menjawab, 'Ibu saya tidak membenarkan saya utk menyertai pasukan tentera Islam selagi saya belum habis menghafal alquran dan memahaminya sepenuh hati..'

Pengintip itu pun pulang ke France. Die terus melaporkan pada Raja; bahawa Kerajaan Islam Spain masih lagi kukuh kerana mereka mempunyai semangat mempertahankan Islam yg kukuh.

10 tahun selepas itu, Raja France menghantar seorg lagi pengintip ke Spain utk mengetahui keadaan di sana.

Apabila pengintip tersebut sampai di sebuah perkampungan di utara Spain, dia melihat seorg budak berumur belasan tahun menangis. Dia itu pun bertanya akan perihal kenapa budak itu menangis. Budak itu menjawab;

'Ibu tidak membenarkan saya membeli hamba perempuan'

Pengintip itu tersenyum lalu bergegas semula ke France. Dia melaporkan,

'Ini adalah waktu yg sesuai utk menyerang Islam di Spain. mereka sedang mabuk dgn keseronokan dan berjauhan dgn islam.'



----------


jadi apa kaitannya dgn Israel? dari kisah td, kita dapat lihat bahawa kemahuan generasi muda sesbuah negara yg akan mencorak masa depan negaranya. dalam kes kita, masa depan umat islam terletak pada kita. Jadi apakah yg membentuk pemikiran generasi muda? sudah tentu pendidikan (tarbiyyah)

setiap org diantara kita sudah pasti sedar akan pembahagian kelas di sekolah². Yg pandai, yg moderate, yg kurang sikit.

Secara peribadinya, ini apa yg aku nmpk di sekolah aku di Klang itu. Musuh islam tahu, generasi muda yg pandai ini akan mentadbir negara. jadi bagaimana utk menjadikan 'yg pandai' ini sebagai ejen kita mereka?

  • - mengawal sumber ilmiah utama. (tempat belajar,research, sumber rujukan etc)
  • - menekankan pentingnya mendapat segulung ijazah walau terpaksa mengorbankan akidah.
  • - memastikan mereka tidak mengetahui sejarah sebenar.
  • - menyuntik fahaman sekularisme (definisi hidup berjaya adalah dapat rumah besar, duit yg banyak dan perlu sayang harta)
  • - mewujudkan semangat membezakan kenegaraan, kenegerian dan sebagainya. (contoh, kita mempunyai bendera yg berbeza sedangkan masyarakat adalah sama di seluruh negeri)
video di bawah adalah video mengenai wikipedia. Aku mencari² video ini di youtube setelah aku menontonnya mggu lepas. namun dah 'hilang'. alhamdulillah, aku berjaya dload video ini terlebih dahulu dan ingin berkongsi dgn para pembaca. ini salah satu daripada media yg selalu kita rujuk yg dikawal oleh mereka






'Yg moderate dan Yg Kurang sedikit' juga tidak ditinggalkan oleh mereka utk dimanipulasikan. These people one day akan jadi followers 'Yg Pandai' yg telah jadi pemimpin. jadi musuh islam:

  • - memperkenalkan hiburan² dan trend² baru utk menjauhkan lagi mereka dr mendapat didikan. (from music, movie, books, comics etc..)
  • - Enjoy sampai lupa diri itu adalah satu 'way of life'.
  • - menanam pemikiran 'Duit adalah tunjang kehidupan'. maka kumpullah duit walau apa jua sekalipun (dah tak kisah halal haram)
  • - Mewujudkan syarikat² besar / worldwide brand yg menerima pekerja tanpa latar pendidikan yg tggi. So secara tak langsung menjana ekonomi mereka.
  • - menghasut utk menyokong pemimpin² yg tidak memberi ancaman pd mereka secara halus.

ada byk lagi cara yg mereka gunakan utk memastikan Islam tidak akan bangkit lagi. dari senjata hinggalah senjata psikology..

Kita sedar bahawa generasi muda bakal mewarisi sesebuah negara. tapi jika diwarisi kpd mereka yg sudah terjajah minda mereka, apa yg akan berlaku? jawapannya mudah sahaja. lihat sahaja dunia skrg..sudah sekelian lama jeritan umah islam ditindas, baru sekrg kita nk buka mata. sudah berpuluh ribu umat islam dibunuh seluruh dunia sejak kejatuhan khalifah, hanya kata² dan kutukan sahaja yg keluar. tiada tindakan.masuk hari ini, jumlah yang syahid 917, manakala yang cedera termasuk kritikal 4260 di Gaza akibat serangan palestin.

ISLAM HANYA SEKADAR NAMA

penjajahan minda dan negara tidak berhenti disini

masih lagi dibuai hiburan?


Sudah siap plan utk 'menawan' pemikiran generasi muda. mereka meneruskan plan utk mengawal sumber² utama sesebuah negara seperti perdagangan, teknology, tenaga, kepakaran, komukasi dan sebagainya. maka mereka berjaya mewujudkan org² seperti berikut:

Movers of Current History:
o Albert Einstein - Jewish
o Sigmund Freud - Jewish
o Karl Marx - Jewish
o Paul Samuelson - Jewish
o Milton Friedman - Jewish

Medical Milestones:
o Vaccinating Needle: Benjamin Ruben - Jewish
o Polio Vaccine: Jonas Salk - Jewish
o Leukaemia Drug: Gertrude Elion - Jewish
o Hepatitis B: Baruch Blumberg - Jewish
o Syphilis Drug: Paul Ehrlich - Jewish
o Neuro muscular: Elie Metchnikoff - Jewish
o Endocrinology: Andrew Schally - Jewish
o Cognitive therapy: Aaron Beck - Jewish
o Contraceptive Pill: Gregory Pincus - Jewish
o Understanding of Human Eye: G. Wald - Jewish
o Embryology: Stanley Cohen - Jewish
o Kidney Dialysis: Willem Kloffcame - Jewish


Inventions that changed History:
o Micro- Processing Chip: Stanley Mezor - Jewish
o Nuclear Chain Reactor: Leo Sziland - Jewish
o Optical Fibre Cable: Peter Schultz - Jewish
o Traffic Lights: Charles Adler - Jewish
o Stainless Steel: Benno Strauss - Jewish
o Sound Movies: Isador Kisee - Jewish
o Telephone Microphone: Emile Berliner - Jewish
o Video Tape Recorder: Charles Ginsburg - Jewish

Influential Global Business:
o Polo: Ralph Lauren - Jewish
o Coca Cola - Jewish
o Levi's Jeans: Levi Strauss - Jewish
o Sawbuck's: Howard Schultz - Jewish
o Google: Sergey Brin - Jewish
o Dell Computers: Michael Dell - Jewish
o Oracle: Larry Ellison - Jewish
o DKNY: Donna Karan - Jewish
o Baskin & Robbins: Irv Robbins - Jewish
o Dunkin Donuts: Bill Rosenberg - Jewish

Influential Intellectuals/ Politicians:
o Henry Kissinger , US Sec of State - Jewish
o Richard Levin, PresidentYaleUniver sity - Jewish
o Alan Greenspan , US Federal Reserve - Jewish
o Joseph Lieberman - Jewish
o Madeleine Albright , US Sec of State - Jewish
o CasperWeinberger , US Sec of Defence - Jewish
o Maxim Litvinov , USSR Foreign Minister - Jewish
o DavidMarshal , Singapore Chief Minister - Jewish
o Isaacs Isaacs, Gov-GenAustralia - Jewish
o Benjamin Disraeli, British Statesman - Jewish
o Yevgeny Primakov, Russian PM - Jewish
o Barry Goldwater , US Politician - Jewish
o Jorge Sampaio, President Portugal - Jewish
o Herb Gray, Canadian Deputy PM - Jewish
o Pierre Mendes, French PM - Jewish
o Michael Howard, British Home Sec. - Jewish
o Bruno Kriesky, Austrian Chancellor - Jewish
o Robert Rubin , US Sec of Treasury - Jewish

Global Media Influential:
o Wolf Blitzer, CNN - Jewish
o Barbara Walters, ABC News - Jewish
o EugeneMeyer , Washington Post - Jewish
o Henry Grunwald, Time Magazine - Jewish
o Katherine Graham , Washington Post - Jewish
o Joseph Lelyeld, New York Times - Jewish
o Max Frankel, New York Times - Jewish

Global Philanthropists:
o George Soros - Jewish
o Walter Annenberg - Jewish

Sumber dari text ucapan Hafez A.B Mohamed: Director-General, Al Baraka Bank..

Maka lengkaplah plan mereka utk world domination and Islam damnation. sbb itu mereka tidak takut utk melancarkan perang dan membunuh org Islam di Gaza. sbb itu mereka tidak takut mengabaikan kemanusian di Gaza. sbb itu mereka tidak takut utk menggunakan bom phosforus putih beradiasi ke atas penduduk Gaza..

sbb itu penindasan tidak berhenti disini

masihkah kita tertidur?


cuma kita lihat kembali brand² barangan yg perlu diboikot. kita telah memakainya sejak kita kecil lagi. dari shampoo 'tak pedihkan mata' johnson&johnson semasa mandi, Chipsmores dari danone utk snack, Happy Meal McD utk lunch, milo ketika hari sukan sekolah, tuala wanita Kotex, minyak wangi Hugo boss, barangan keperluan rumah dr Carrefour.. kita duk support ekonomi diorg tanpa sedar. tak cukup lagi dgn itu, kita terhenjut², terlompat²sambil memegang botol coke di konsert² , atau asyik ber'sms menggunakan Hp nokia kerana terpengaruh dgn love story dr Disney atau mentekedarah maggi sbb nk saving duit utk melancong.


apa perasaan anda apabila tahu mengenai hal ini. malu bukan terhadap mereka yg ditindas di Gaza? jika anda betul² membenci akan Israel kerana menindas umat islam di Palestin sekarang, sudah tentu timbul perasaan benci terhadap diri sendiri kerana selama ini kita menyokong Israel tanpa sedar. Timbul rasa tension dalam diri sendiri kerana tidak mahu menerima kebenaran ini.

habis penulis mahu kami menolak kemajuan, duduk di dalam gua dan meletupkan diri?

astga.. bukan itu yg aku maksudkan. artikel part 2 ini cuba memberi sedikit kesedaran di manakah kita berdiri selama ini.. apakah kehidupan kita selama ini.. dan kesannya pada org lain sekarang. selain itu aku cuba ingin memberi kesedaran bahawa, Israel tetap akan melakukan kekejaman dahulu kini dan selamanya jika generasi muda kita mereka jajah. Bukannya aku nk mengatakan boikot tidak akan membawa apa² hasil.. tidak sama sekali.. yg aku nk tekankan adalah point² yg selalu kita terlepas pandang utk memberi kesan boikot yg berlarutan sampai bila² pada Israel. jika generasi kita masih lagi seperti ini, penindasan terhadap umat islam pasti akan berulang lagi. Lagi² dgn sikap masyarakat malaysia yg suka ikut trend. bila tamat isu Gaza.. maka tamatlah boikot serta bantuan terhadap palestin..

jadi apakah penyelesaian terhadap masalah ini?

jawapanya terletak pada diri kita sendiri..

bersambung

7 comments:

fanramli said...

argh.

wikipedia pun mereka bolot ye sebenarnya.

kalau dikaji betul², sungguh, rancangan mereka sgt rapi dan berstrategi. bukan senang nak merangka untuk menguasai dunia.

org kata,
kebatilan yang tersusun mampu mengalahkan kebenaran yang tunggang-langgang.

mereka rancang sejak dari dulu. tak heran aa skang ni mereka pegang setiap penjuru dunia ; dlm setiap aspek.

campur lagi, spirit yg mereka asuh utk generasi mereka.

tapi, kita tak nampak semua itu. bila jadi mcm ni,baru nak mengadah dan terkiyal-kiyal. (refleks diri aku juga.)

kita masih lagi dalam peringkat awal utk naikkan semula islam. yg penting, janji Allah itu pasti. Islam akan menang!

tapi, kadang-kadang, keyakinan aku hampir² juga terbang, tapi cepat-cepat aku igtkan;

sedangkan Rasulullah sendiri tidak dpt merasai ustaziatul alam itu, kan?


ops. tak pasal-pasal aku buat entri kt sini.

anumz sarah said...

Salam Adam,

Syukran dpt melawat blog2 yg punya entry yg bagus dn membangun.Syukran juga krn sudi melawat ke ruang blog kecil sy.

Interesting pula apbila membaca pemikiran anak2 Melayu Islam. VLL mempunyai kekuatan tersendiri dlm menulis. Harus belajar banyak dr penulis2 yg baik utk membaiki mutu penulisan sy. Entry Palestin Akh Adam juga tahniah saya ucapkan. Of course kita tak boleh berhenti di sini. Mesti terus menulis.

Salam perjuangan dr Malaysia.

nu-hja said...

1st, sy tak pernah kecewa baca blog awk. klu ada award utk blog, dh lama bg. (Mntk izin utk print article ni buat ayh, tq)
2nd, sy setuju sgt2 dgn apa yg awk ckp psl pengaruh kpd generasi muda. Bnde sama yg buat sy mrh hri yg lps.
Terakhir, sy terasa part Nokia. Tulislah Sony Ericsson lain kali. Yup, ada yg trpengaruh dgn princess diary, euw.

Simon Malik said...

'tak cukup lagi dgn itu, kita terhenjut², terlompat²sambil memegang botol coke di konsert² , atau asyik ber'sms menggunakan Hp nokia kerana terpengaruh dgn love story dr Disney atau mentekedarah maggi sbb nk saving duit utk melancong.'

to hajar, kalau peratikan bende² yg disebut dlm ayat atas, semianya benda yg perlu diboikot sbb ada connection dgn israel.
(boleh je kalau nk print kan..)

rafizzi said...

salam.. adam yg dirindui nun jauh di besancon.. jzkk utk pengongsian ni smua.. best².. byk kesedaran..

Amir said...

Assalamualaikum,

Salam ziarah. Apa khabar? Harap masih bersemangat dan bermotivasi. HeHe.

Sebelum nih aku silent reader je. Maklumlah, segan dengan cik Adam. Bagai langit dengan bumi banding dengan diriku. =/

Bila nak sambung part 3?

Simon Malik said...

Waalaikumsalam

sehat alhamdulillah. actually masa aku prasan komen Amir masuk, aku baru jer naikkan part terakhir. harap Amir tak menggu lama.. sori..