Monday, 3 November 2008

...tak mao...

salam..

aku baru jer cam baek demam nih.. batuk n weezing tuh still ada la sket². aku kne maser 1 nov itu ari.. pagi dier ok.. mlm cam aper ntah.. sejuk gigil cam kekura. sni mmg dah start sejuk la. tp yg aku heran nyer, asal aku sorg jer yg extra sensitip ngan sejuk nih. lepak jer aku tgk org lain pkai tshirt kuar umh.. huu.. tak mao...

ari ahdnyer plak boleh kater kan yg paling kronik la. bukan fizikal, tp mental. ntah aper la aku duk pkir.. pagi tuh aku boleh pkai jaket tebal aku then duduk sorg² kat beranda. duduk sensorg kat corner dier n peluk lutut.. sebijik cam org putus cinta..huu.. tak mao..masuk tghri tuh aku ada gak try² nk study. al maklum la exam cam byk jer starting dis week. yg aku sempat baca abis adalah physique. kimia sket n mineralogy sket. geochimie aku ada tgk² gak sblom cuti tp cam kne tgk balik gak la. kang tak pasal² overconfident, naya jer...huu.. tak mao..

biler time mlm, batuk aku dah mula mengeluarkan hasil masak menguning. ah suda.. aku nih dah la jenis mls nk jumper doc. bukan aper, dah jemu duk telan ubat kecik². bior la antibodi aku lawan sendri.. (yakin tuh) tringat bulan mei itu ari maser aku sakit gak. siap masukkan air pns dlm thermos buat nk minum dlm bilik n telan madu seblom tdo.. hahaha.. tp maser tuh merana gak la.. huu.. tak mao..
pkul 10 mlm aku dah masuk tdo dgn baju 3 lapis, stokin sampai betis n selimut 2 lapis.

maka bermula pada hari ini selepas kelas carthographie, exam english berjalan. ntah aper merepek la aku jawab. confident confident gak.. tp biaser la..english.. harap tak kuar tajuk jer..maklum la.. english.. hehe.. then after dat aku spent time dlm librarie kunun nk study mineralogie. study² gak.. berangan² gak.. adooii.. apo la prob ngan kapla otak aku.. senang no berangan. dlm maser sejam setngh tuh.. ok la gak bahagian yg aku cover, tp angan² ku lebey mendominasi plak.. nih nk exam adam oooii.. hang nk jadik mat jenin kaa..? huu.. tak mao..

then pkol 130 bermula la kelas geochimie. ramai yg menantikan kelas nih actually sbb bahagian pertama dah abis. so bahagian baru nih prof lain la. prof yg kedua nih ada special sket. hehe. thn lps dier ada ajar kitrg gak. biler dier masuk jer.. muka dier hepi² gituh.. tny kabar ader sorg awek kat barisan depan. biler time dier tak dpt nk turunkan tirai utk OHP, trus dier ckp. baek la, saya mls nk buat kelas arini. jd kamu boleh balik. dier pack n trus blah. tercengang kitrg! ada la gelak ada yg tak puas hati.. nk trunkan tirai tuh guna suis sbenarnyer, dier tak perasan. member sbelah aku ckp (selepas ditranslate) first time aku dpt prof yg lagi mls dr aku yg mls nk gi kuliah nih.. hehehe..
aperpon, nnti dier kne ganti gak kelas² yg takde nih..biasernye time² nk exam beso la.. huu.. tak mao..

so balik awal la aku arini.. boleh la aku mengexplore oven yg baru dibeli 2nd hand. hehehe.. mao mao..

wasalam

3 comments:

nu-hja said...

okayla 3 lapis, hri tu sy pkai 6 lapis gi kelas XD
ada hari yg tujuh, hu3.. time tu winter, xle tahanla.. tak taula kalo g europe cmne XD

haah, SGT pelik g duk beranda sejuk2.. huhu, xphm tol XD

fz said...

Adam...take care okie...
jgn malas mkn ubat yer...

Simon Malik said...

tak payah paham la hajar, sebab aku kategori org² pelik. yahahaha..

thnx kak fz, tp adam still tak nk makan ubat.. hehehe.. =p