Friday, 5 September 2008

sunyi tanpa sebab 2

salam.

setelah aku merepek pagi td ttg kesunyian aku, alhamdulillah aku masih disayangi Allah. Die yg maha berkuasa menunjukkan aku satu peristiwa yg selalu aku terlepas pandang..

masa aku solat jumaat td, aku takde rasa sunyi langsung. mcm aku biasa dgn keadaan itu, dikelilingi dgn sahabat2 seislam walopon aku tak kenal diorg pon.i feel..home.. perasaan secure.. perasaan tidak kesunyian.. walopon td aku tak berjumpa dgn mana2 sahabat aku kat france, tp aku raser mcm 'puas' bersolat bersama2 ms time jumaat ngan jemaat lain.maser aku melangkah kuar masjid, aku raser terpanggil.. aku raser aku tak patut raser sunyi sbb Allah sentiasa mendampingi kiter asalkan kiter mahu mendampingiNya.

wasalam

3 comments:

nu-hja said...

wow.. tak sia2 buang duit g cc bace blog awk..
kt sini pn sy sunyi gak, x jumpe yg islam, bukak puasa sume sorg,
tp bile dh bce blog ni buat sy sdar, n rase mcm tak patot sgt cz tak realise psl tu.. hmm..

Niealex said...

blog adam ada peminat daa...

iina..urayamashiwa!

p/s; puasa per kabor?

Simon Malik said...

its a pleasure to write n noe someone love to read it. XD

~semangat semangat utk menulis walopon penat cari batu~