Friday, 12 September 2008

sneak peak

salam.

aku sebenarnya teruja utk menulis lagik nih, tp aper kan daya, aku busy cari batu dah 3 ari dah. hehe.. dlm aku dlm hutan tuh, maser time teamates aku syok mentekedarah lunch n aku kat corner duk melayan alam, aku pon pkir aper nk tulis. korg dpt cebisan2 post akan datang di bawah title 'cari batu adventure'.., jgn mara, hehehe...

PUASA SATU ALASAN??
...di saat aku kluar dr bilik -109k menerima taklimat utk trip mencari batu selama 4 ari, aku duk pkir, larat ke aku nk hiking berjam2, ketuk batu sini sana, redah hutan sambil bawak beg pack penuh batu? kemudian aku terpkir alang zaman rasulullah dlu diorg perang time ramadhan.. maser time perang ahzab/khandak, rilek jer gali parit...

KAT MANE KITER SKRG?
setelah memanjat tebing tggi lapisan batu J6, kitg sampai kat ats. lelah gak la aku. kitrg patut cari ada satu jonction trek hutan utk meorentasikan kedudukan 'faille' yg memisahkan lapisan J6 dan J3. dlm peta ada satu jer junction itupon pecah 3. nih apsal ada byk junction n mcm simpang 4 nih??

FIRST CASUALTY???
..secara reflex aku bergerak ke kiri bila nampak sebatang kayu mati sedang syok meluncurkan dirinya ke arah kami dr tebing sungai. tetiba aku tergelincir dan..


itu ajer la yg boleh aku kasi tau. mengenai post 'cari batu adventure' yg seterusnya. aku ada 3 trip lagi. sok, ari senin n jumaat depan. sori 'mari mengenal buah2an tempatan' mcm tak aktif. aku try post satu weekend nih. sama2 kiter nntikan cerita 'batu' yg seterusnya.. hahaha
wasalam

p/s: trimas kepada para pembaca yg membaca blog saya n menjayakan post Kenduri Kahwin. ini adalah post saya yg paling popular! hehe..

2 comments:

Anonymous said...

tetiba aku tergelincir dan..

kalo aku kat situ,konferm aku gelak gile babeng hahahhahahahha

nu-hja said...

waahh, kalau sy cnfirm x larat,
huhu, hari tu main badminton pn dh dahaga sgt2,
tmbah la nk kne redah hutan cari batu sume.
4 hari pulak tu XD

good luck, jgn trgelincir lg :D