Monday, 22 September 2008

masih lagi gear 1??

salam

sok dgn secara rasminya, aku menjadi full time student balik kat uni aku. mggu pertama arituh penuh ngan sortie de terrain. mggu lepas, ada gak sortie, ari senin ngan jumaat. tetgh ada gak kelas, tp ada yg belom mula. so rilek gak la mmgu lepas. tp mulai esok, jadual dah start pack. cours sana sini, TD n TP. rapport lagi. tp takkan aku nk duk komplen kan? dah tggjwb aku, takkan aku nk jadi seorg yg melarikan diri dr medan perang.

sok ada TD carthography, klas english ngan kuliah minéralogy ngan chimie. mggu lpas dah start dah kelas mineralogy, geochimie, chimie ngan physiques. boleh tahan gak la planning utk stiap subjek utk dis semester. kitrg dah diberi amaran supaya blaja sendri jugak, bykkan side-reading utk subject mineralogie dan physiq.

disaat aku menulis blog nih, dah pkol 1033 pm. nk tau aper aku buat weekend lepas? selain dr jumpa Habib mukmin kat planoise buat sket perbincangan etc, aku byk BUANG MASA pd ari ahad. lps suboh aku duk bantai tdo sampai 1030 pagi. then mulalah kerja2 mmbuang masa pada ari ahad.. huhuhuhu.. sbenarnya ati aku meronta2 utk tak mmbuang masa.. tp.. tp...

aku sedar gak bulan 12 ada partiel.. n ada 3 report terrain kne buat by dis 8 oct. raya? aku tak terlintas nk celebrate actually. sbb aku raser minda aku dah totally occupé, mcm ada byk bende kne buat stiap jam. tp.. aku leh mmbuang masa.. maser lagi berkelajuan gear 1 dan masih tersengguk2 utl masuk gear 2..perlu bgn dr tdo wahai adam!

LE TEMPS
Au nom d’Allah, le Tout Miséricordieux, le Très Miséricordieux
Par le Temps! (1) L’homme est certes, en perdition, (2) sauf ceux qui croient et accomplissent les bonnes œuvres, s’enjoignent mutuellement la vérité et s’enjoignent mutuellement l’endurance. (3)

-surah al-asr-

wasalam

1 comment:

britney spears yg sopan said...

aku rase la kan,makin lame duk sini makin ta excited na raya (g bi1 dit "ta excited" bukan lupa hehe)