Sunday, 3 August 2008

Putrajaya


salam

oleh sbb aku harini duk sajer kat umh, maka aku pon boley la menulis sket2 post aku yg tertunda. hehehe... lps aku gi trip ke johor, aku ada buat lawatan sparuh hari ke putrajaya. aku gi arituh ari selaser 22 julai waktu ptg. sahabat aku raiz dgn baek atinyer mmbawa aku jln2 putrajaya n gi umh dier yg quiet superb tuh. ternganga aku dtg umh dier, gempk tuh~! hehhehe

post aku nih rasernyer pendek jer kot, sbb ramai dah pegi putrajaya kan? hehehe.. memula raiz bersama abgnyer n rakan mereka mmbawa aku ke tasik berdekatan dgn MMU cyberjaya. lamer gak la lepak situh amik angin serta buang angin.tak ramai tau spot nih. besh tg time ptg utk mndapat angin yg sepoi2 bahasa.

then aku gi umh rai utk solat asar. 1st impression aku adalah.. gempak siut umh nih.. then biler aku naik ke bililk raiz, ada satu bau yg familliar.. bukan bau rokok 'half-time' ataupon parfume delicious raiz, tp bau bilik hotel..! (jgn mare raiz.. hehehe) syok oo kalu duk bilik dier..










then diorg bawak aku ke are monumen alaf baru. kat sni besh utk amik gmba time2 senja. maser kitrg nk amik gmbar, ader ramai new weds amik gamba kat sni. baru aku prasan, byk tol jambatan kat putrajaya. mcm2 jenis lak tuh. hehehe...
kat 'monument alaf baru nih' ada mempamerkan detik2 sejarah penting di negara kiter. kalu berminat nk bc, boleh la b,sbb aku lebey minat nk amik gmba, hehehe..

then biler tiba waktu maghrib, aku ke masjid putrajaya utk solat buat kali pertama di masjid nih..selepas itu aku ada dinner nagan kwn aku dr brstol n raiz dan rakan2 kne mencari bhn2 utk barbeaue dirumah... so berikut ada sedikit sbnyk gmbar mlm di putrajaya yg aku amik semasa aku menggu kwn aku tuh..




















namun ada satu gmbar kat sni yg aku mintak korg tak cuber aksi nih dimana2 kat dunia mahupon biler2 masa dlm hidup anda.. hehehe

No comments: