Monday, 11 August 2008

Cucur udang?


salam

oleh sebab kepulangan sorg student oversea biasernyer akan memburu bnde2 mkn yg besh2, maka ku secara tak lgsg meneruskan kerja2 tersebut ketika aku balik.. hehe.. secara tak lgsg aku mempromote sektor pelancongan tempatan XD

Cucur udang di Alor Gajah mmg famous. sejak zaman aku masih menghisap puting lagi kedai nih dah wujud sehingga sekarang. terletak di bandar alor gajah berdekatan dgn pasar dan stesen bas.so ada la dlm 10 mins perjalanan ke pekan dr tol alor gajah. kalu anda dtg ke alor gajah time weekend, biasernyer ada pasar malam. so payah nk parking. plus kalu time weekend cepat jer bende nih abis. satu lagik time cuti skolah, eventho jln di alor gajah dah di upgrade, sure gerenti cam byk kereta sbb org nk ke A famosa resort.

cucur udang alor gajah nih dier punya kuah dier sedap. n tambahan ayam n tempe boleh diminta kalu tak abis. kiter boleh pilih hidangan utk sorg ke.. dua org mkn ke.. 4 org ke... setiap hidangan ader cucur udang, taufu, hirisan timon sket m etc. drpd korg mkn bende2 barat yg buat mngembungkan perut serta dompet diorg, baik korg mkn hidangan tempatan. so kalu korg otw ke muar guna Lebuh AMJ, buat la detour kecik kat pekan alor gajah, pekena cucur udang nih utk brunch or minum ptg. saper kater makanan tempatan tak famous n takde kelas? org yg kufur nikmat duk msia jer ckp mcm tuh.. XD

wasalam

2 comments:

aisyahkama said...

suddenly trase kepingin bende neyh! waaa!

Simon Malik said...

kalu kepingin, rajin2 la diri sggh ke alor gajah sblom melawat odin :p
hehe..